Με διπλές μάσκες, αυστηρούς κανόνες και αμήχανους πελάτες ανέβασαν ρολά τη Δευτέρα (31/5) τα γυμναστήρια μετά από αρκετούς μήνες που παρέμεναν κλειστά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Η προσέλευση του κόσμου κατά την πρώτη ημέρα της εκ νέου λειτουργίας τους ήταν μέτρια ενώ έντονο ενδιαφέρον να επιστρέψουν στους διαδρόμους και στα βάρη δείχνουν κυρίως τα νεαρά άτομα.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

«Η συμμετοχή του κόσμου μπορούμε να πούμε πως ήταν μέτρια. Ενδιαφέρον έδειξαν περισσότερο οι νεαρές ηλικίες. Τα μεγαλύτερα άτομα που έχουν κυρίως περίοδο εκγύμνασης από Οκτώβριο μέχρι Μάιο συνήθως έτσι κι αλλιώς δεν συνεχίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες» εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Athletic Shape που βρίσκεται στο Γαλάτσι.

Άνοιγμα γυμναστηρίων: Γεμάτοι απορίες και αμήχανοι οι πελάτες

Οι πελάτες σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου είναι αμήχανοι. «Χθες είχαμε πολλά τηλεφωνήματα. Οι πελάτες είναι γεμάτοι απορίες. Μας ρωτούσαν για τα μέτρα και τους όρους που ισχύουν αλλά για το πώς πραγματοποιούνται πλέον τα ομαδικά προγράμματα» σημειώνει.

Πώς αντιδρούν οι πελάτες στη χρήση διπλής μάσκας

Τα πρωτόκολλα τηρούνται κατά γράμμα και όλοι οι πελάτες έχουν συμμορφωθεί στα μέτρα, επισημαίνει η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Athletic Shape.

«Μας ρωτούν βέβαια πως είναι εφικτό να γυμναστούν με διπλή μάσκα και τους διευκρινίζουμε πως αυτές τις εντολές έχουμε και τηρούμε» λέει.

«Οι πελάτες μας φορούν διπλή μάσκα είτε εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους. Τις ώρες που υπάρχει λίγος κόσμος και στην αερόβια άσκηση που είναι πολύ λιγότερα από τα επιτρεπόμενα άτομα ανά τετραγωνικό και έχουμε ανοιχτά όλα τα παράθυρα υπάρχει η δυνατότητα να φορούν μία μάσκα» συμπληρώνει.

Με κλειστά αποδυτήρια και αρνητικό τεστ η προσέλευση στα γυμναστήρια

«Τα αποδυτήρια μας δεν είναι ανοιχτά και δεν επιτρέπεται η χρήση του ντους. Οι πελάτες μας έχουν μόνο τη δυνατότητα να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα ερμάρια που υπάρχουν στον χώρο» αναφέρει στο Newsbeast η ιδιοκτήτρια του Athletic Shape.

«Κατά την είσοδο τους στο γυμναστήριο διατηρούμε αναλυτικό παρουσιολόγιο με όλα τα στοιχεία των πελατών, την ώρα που έρχονται και φεύγουν. Επίσης ελέγχουμε πως διαθέτουν αρνητικό self test το οποίο οφείλουν να πραγματοποιούν μία φορά την εβδομάδα. Έχουμε τοποθετήσει αντισηπτικά σε πολλά σημεία αλλά και κατατοπιστικά ενημερωτικά φυλλάδια για όλους τους κανόνες που ισχύουν» υπογραμμίζει.

«Το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Αύγουστο φθίνει παραδοσιακά η συμμετοχή στα γυμναστήρια. Ελπίζουμε να φύγει η φοβία μέσω των εμβολίων κατά του κορονοϊού και να ξεκινήσει αισιόδοξα η νέα χρονιά» καταλήγει.