Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται η ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, η οποία «αν και ήδη πάει καλά, θα πάει καλύτερα στο μέλλον», όπως επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιος Ορφανός, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τον πρόεδρο της εταιρείας, Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη, με αντικείμενο τις μελλοντικές δράσεις της.

«Μιλήσαμε και για το Ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά την ΔΕΘ στο κέντρο, μαζί με το μητροπολιτικό πάρκο και τα μελλοντικά σχέδια που υπάρχουν για μετακίνηση της Διεθνούς Εκθέσεως στη δυτική πλευρά της πόλης», δήλωσε ο κ. Ορφανός, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο κ.Τζήκας επισήμανε ότι «εκτός από τα επικείμενα εκθεσιακά γεγονότα, όπως ο ‘Αστερόκοσμος’, ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε και για την επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει η εταιρεία στην Αυστραλία, το διάστημα 18-25 Νοεμβρίου».

Παράταση της έκθεσης του CERN

Στο μεταξύ, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου παρατείνεται η έκθεση του CERN για τα μυστικά του Σύμπαντος, που φιλοξενείται στο περίπτερο 14 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-Helexpo. Η παράταση αποφασίστηκε λόγω της μεγάλης προσέλευσης στην έκθεση αλλά και της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται για νέες επισκέψεις στο επόμενο διάστημα. Η τιμή εισόδου στη διαδραστική έκθεση του CERN ορίστηκε στο 1 ευρώ. Το ωράριο λειτουργίας είναι τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11:00 έως τις 21:00.