Η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατέθεσε εισήγηση για άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις 10 Μαΐου, ενώ το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών αναμένεται να γίνει στις 24 Μαΐου.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έχει κατατεθεί κλιμακωτό σχέδιο για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τελευταίες δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα είναι τα θέατρα και οι συναυλίες, είτε στις 28 Μαΐου είτε την 1η Ιουνίου.

Όσο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η κυβέρνηση θέλει το άνοιγμά του για προπονήσεις στα πρωταθλήματα εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, τα οποία είναι κρίσιμα για τη μοριοδότηση στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Μάλιστα, το self test αναμένεται να είναι το «κλειδί» για το άνοιγμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Το δεύτερο ζήτημα που θα συζητηθεί, καθώς απασχολεί πολύ κόσμο, είναι η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, η οποία προσανατολίζεται για τις 24 Μαΐου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.