Παρατείνεται το «θρίλερ» που άπτεται με το ιατροδικαστικό πόρισμα της σορού της θανούσης ηλικιωμένης τροφίμου του γηροκομείου στα Χανιά, της οποίας η σορός είχε διαταχθεί από τον Εισαγγελέα (μετά απόκαταγγελίες) να γίνει εκταφή, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας από το Flashnews.gr στη Κρήτη, η ιατροδικαστική εξέταση έχει εισχωρήσει σε πιο εξειδικευμένα πλαίσια ώστε το πόρισμα που θα εξαχθεί να είναι απολύτως έγκυρο, δεδομένου ότι πρόκειται για σορό μιας γυναίκας που πέθανε πριν από έναν σχεδόν χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιατροδικαστές εξετάζουν «ειδικές χρώσεις» της σορού της ηλικιωμένης γυναίκας και πιο συγκεκριμένα ανοσοϊστοχημικές χρώσεις που απαιτείται πολύς χρόνος για να βγει το πόρισμα, αλλά και που χρειάζεται να διερευνηθούν για να εξαχθεί πιο ακριβής γνωμάτευση.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα ενταφιασμού, τόσο πιο λίγα ευρήματα αναδεικνύονται και τα συμπεράσματα είναι πιο δύσκολο να εξαχθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που εξαντλούνται όλα τα περιθώρια, με τους ιατροδικαστές να ζητούν παραπάνω «χρώσεις».

Γενικά, οι τέσσερις ιατροδικαστές που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Οι τέσσερις ιατροδικαστές έχουν βγάλει κάποια συμπεράσματα στο πλαίσιο της μακροσκοπικής εξέτασης που έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν εξάγεται το τελικό πόρισμα, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των «ειδικών χρώσεων». 

Είναι, ωστόσο, σαφές ότι το συγκεκριμένο πόρισμα θα καταδείξει πολλά σε ό,τι αφορά την υπόθεση-θρίλερ του οίκου ευγηρίας. Οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι οι μέχρι στιγμής ιατροδικαστικές εξετάσεις δεν έχουν δείξει ότι υπήρξε κάτι επιλήψιμο, όμως αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η περαιτέρω ιατρδικαστική εξέταση των «ειδικών χρώσεων».

Να τονιστεί τέλος, ότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχει διαταχθεί από τον Εισαγγελέα κάποια νέα εκταφή τροφίμου. Το έργο των ιατροδικαστών, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν πρόκειται να εξαγάγουν πόρισμα μέσω σορών που έχουν ενταφιαστεί για πολλούς μήνες, όπως της ηλικιωμένης από την Κίσαμο που εξετάζεται, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.