Την πεποίθησή τους πως το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μαρόκου είναι αναγκαίο να λυθεί το συντομότερο δυνατό εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσάρι.

Επιπλέον, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μαρόκου σε επίπεδο αιρετών Περιφερειών, με έμφαση στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως κόμβος τουριστικών και εμπορικών μεταφορών από και προς το Μαρόκο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την επικείμενη Παγκόσμια Διάσκεψη για την Επιχειρηματικότητα 2014 με τη συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων, που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μαρόκο -η πρώτη που φιλοξενείται σε αφρικανική χώρα- και προσκάλεσε τον κ.Τζιτζικώστα στη διοργάνωση.