Οι Αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν «περνούν» οι δικαιολογίες και όσοι επιβάτες δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα θα τιμωρούνται με πρόστιμο και θα κάνουν αναστροφή για το σπίτι τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.

Στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού ανακοινώθηκε ότι, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, διενεργούνται ήδη αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια.

Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν και στο λιμάνι της Ερμούπολης απο σήμερα το μεσημέρι, Μεγάλης Δευτέρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα οι έλεγχοι έγιναν ακόμα αυστηρότεροι στο λιμάνι και θα συνεχίσουν καθ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και μέχρι τις 9 Μάϊου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Λιμενάρχης Σύρου κος Βαμβακούσης.

Το Cyclades24.gr βρέθηκε στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Blue Star Paros και κατέγραψε τους ελέγχους που έγιναν τόσο σε αφίξεις όσο και σε αναχωρήσεις επισκεπτών. Σχολαστικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα και ταξιδιώτες, αλλά οι Λιμενικοί ήταν διακριτικοί και ευγενικοί προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά σε πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν με πλοία.

Σύμφωνα με τον Υποπλοίαρχο του Λιμενικού απο το γραφείο της Λιμενικής αστυνομίας κ. Γαστεράτο, οι έλεγχοι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες ενώ ανέφερε ότι οι μετακινήσεις των επιβατών είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κόσμος ενημερώνεται τόσο απο τα ΜΜΕ όσο και απο τα κοινωνικά δίκτυα, οπότε η υπηρεσία μας την πρώτη μέρα δεν αντιμετώπισε κάτι συγκεκριμένο, ούτε υπήρχαν κάποιες κυρώσεις. Ενημερώνουμε τους ταξιδιώτες για τυχών απορίες που έχουν και μας επιδεικνύουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».