Νομοσχέδιο μέσω του οποίου όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι πλέον υποχρεωμένες να ελέγχουν εξονυχιστικά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για πρόσληψη και, μάλιστα, πριν την υπογραφή της πράξης διορισμού, καταθέτουν στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Με αυτό τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «κλειδώνει» τη νομιμότητα πάσης φύσεως προσλήψεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Από το μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών δεν θα ξεφεέγουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι, καταθέτουν αίτηση για παραίτηση από το Δημόσιο ή αίτηση για μετάταξη ή μεταφορά σε άλλη θέση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

«Για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους καθιερώνεται ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών με αφορμή συγκεκριμένη σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή ή με την παραίτηση από την υπηρεσία» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

Ο έλεγχος στον τομέα των προσλήψεων θα σχετίζεται με το τακτικό προσωπικό, το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Ο έλεγχος για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών θα έχει άμεσα ορίζοντα χρονολόγησης. Οι φορείς, προς τους οποίους θα αποστέλλονται τα σχετικά αιτήματα, θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν το αργότερο εντός πέντε ημερών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.