Σοκαριστικά είναι τα νέα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα οποία δείχνουν καρέ καρέ το πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την Παρασκευή 12 Μαρτίου με εμπλοκή υπηρεσιακού οχήματος, στοιχίζοντας τη ζωή στον 23χρονο οδηγό της μηχανής.

Στο βίντεο φαίνεται χαρακτηριστικά πώς το υπηρεσιακό όχημα κλείνει τον δρόμο στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας για να στρίψει αριστερά για να μπει στο γκαράζ της Βουλής.

Η μπάρα παραμένει κλειστή και αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα. Η μηχανή που κινείται κανονικά στο ρεύμα ανόδου δεν έχει κανένα περιθώριο. Αριστερά υπάρχει το ταξί και ευθεία το μαύρο όχημα. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Σοκάρονται οι περαστικοί

Στο βίντεο φαίνονται περαστικοί, που γίνονται μάρτυρες του δυστυχήματος, και οι οποίοι αντιδρούν σαν να μην πιστεύουν τι έχει συμβεί μπροστά τους. Ένας άνδρας σοκαρισμένος πιάνει το κεφάλι του.

Γυρνούν το βλέμμα τους από τον ήχο της σφοδρής σύγκρουσης και βλέπουν τον Ιάσωνα να πετάγεται στον αέρα κι ύστερα να καταλήγει στο δρόμο. Βάζουν τα χέρια τους μπροστά στα μάτια γιατί δεν αντέχουν να αντικρίσουν τον νεαρό.

Ίδιες αντιδράσεις και στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Το δυστύχημα γίνεται μπροστά στα μάτια έξι μαρτύρων και προφανώς, πολλών άλλων περαστικών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο οδηγός του ταξί, τον οποίο επί μέρες αναζητούσαν οι αρχές για να καταθέσει τα όσα προφανώς είδε να συμβαίνουν.

Στο ίδιο βίντεο έχει καταγραφεί και η πρώτη αντίδραση των δύο αστυνομικών που επιβαίνουν στο υπηρεσιακό όχημα.

Μόλις γίνεται το τροχαίο, ο συνοδηγός κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, κοιτάει τη σμπαραλιασμένη μηχανή και πηγαίνει προς τον 23χρονο που βρίσκεται στην άσφαλτο. Κρατά το κεφάλι του, δείχνει να έχει χτυπήσει κι αυτός… σκύβει για λίγο κι ύστερα επιστρέφει προς την είσοδο και μαζί με τον οδηγό δείχνουν να ρωτούν τον φύλακα πώς έγινε το τροχαίο.

Δυόμιση λεπτά μετά, ο οδηγός μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο και προχωρά προς το εσωτερικό του πάρκινγκ της Βουλής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ το κράνος του οδηγού της μηχανής βρέθηκε κάτω από κλούβα ματ σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Δείτε τα βίντεο: