Εννέα ολοκαίνουργια ασθενοφόρα παραδόθηκαν σήμερα στην 3η ΥΠΕ προκειμένου να διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων, Χαλάστρας, Λαγκαδά, Διαβατών, Αλεξάνδρειας, Σκύδρας, Σερβίων, Σιάτιστας και Τσοτυλίου.

Τα ασθενοφόρα αναμένεται να λειτουργήσουν εντός των ημερών, μόλις πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Η προμήθεια των ασθενοφόρων έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία με την παράδοση εννέα ασθενοφόρων, εκ των οποίων τα τρία είναι 4Χ4 και θα διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Σερβίων, Σιάτιστας και Τσοτυλίου του νομού Κοζάνης, τέσσερα θα διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων, Χαλάστρας, Λαγκαδά και Διαβατών στο νομό Θεσσαλονίκης και δύο στα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρειας και Σκύδρας στο νομό Ημαθίας. Με την παράδοση των ασθενοφόρων περιμένουμε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και φυσικά να έχουμε καλύτερη ανταπόκριση σε ό,τι αφορά τις διακομιδές, με μεγαλύτερη ασφάλεια, με μεγαλύτερη ταχύτητα» ανέφερε ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Παναγιώτης Νάνος.

Ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ανέφερε ότι το κόστος προμήθειας των έξι ασθενοφόρων που διατίθενται στα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας ανήλθε στις 352.000 ευρώ ενώ τα τρία που διατίθενται στα Κέντρα Υγείας του νομού Κοζάνης κόστισαν 205.000 ευρώ.