Συλληλατήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αυξημένα τεστ στα σχολεία, επιτάχυνση του εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, μόνιμους διορισμούς και μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προσπαθεί να περιορίσει τους διαδηλωτές στη μια λωρίδα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται καθώς μία ομάδα ΜΑΤ στην κορυφή της πορείας τους καταγράφει με κάμερα.

Στη συγκέντρωση είχε καλέσει και ΔΟΕ. Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν και στις 15 Απριλίου. Για την Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στα Προπύλαια στις 13:00.

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ, «συνεχίζει τον αγώνα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια, για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης και για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία».

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.