Μετά το πράσινο φως για καθολικό άνοιγμα όλων των λυκείων την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, με το υποχρεωτικό εργαλείο των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές, στο τραπέζι έχει τεθεί το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου που επιτρέπεται πλέον.

Παράλληλα, αύριο η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, δεδομένου ότι λόγω της απότομης αύξησης του ιικού φορτίου και της ισχυρής πίεσης στα περιφερειακά νοσοκομεία δεν επετράπη στις τρεις «κόκκινες περιοχές» το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι «η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα δεν είναι της παρούσης, θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων», συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μία πολυπαραγοντική εξίσωση, καθώς εξαρτάται από «την πορεία των κρουσμάτων, το ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων στα νοσοκομεία, τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η βελτίωση του καιρού, καθώς οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια και κανόνες να κινούνται στους εξωτερικούς χώρους».

Τέλος, ερωτηθείσα η κ. Πελώνη για την πολυφωνία κυβερνητικών στελεχών και μελών της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων απάντησε: «Ζούμε όλοι δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει μεγάλη κόπωση και είναι σημαντικό το μήνυμα να είναι ενιαίο και να υπάρχει ενιαία φωνή για να μην προκαλείται σύγχυση.