Χειμωνιάτικος θα είναι σήμερα, Πέμπτη (8/4) ο καιρός όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενώ από αύριο θα σημειωθεί βελτίωση.

Ο μετεωρολόγος του Open εξηγεί πως η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με μία ψυχρή εισβολή εισβολή από την ηπειρωτική Ελλάδα τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης αλλά και νωρίς το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στην περιοχή της Φλώρινας προς τη δυτική Μακεδονία ακόμη και μέσα σε πόλεις.

«Θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το πρωί αλλά προς το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθεί πτώση» τόνισε.

Ενδεικτικό είναι πως μέσα στη Φλώρινα νωρίς το πρωί το θερμόμετρο δεν ξεπερνούσε τους 0 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Νευροκόπι τους 3 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 5 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία προσέγγιζε τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Σιγά σιγά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα αρχίσει η ψυχρή αέρια μάζα να μετατοπίζεται προς τα νότια και ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί. Τα θερμόμετρα στην Αττική νωρίς το πρωί έδειχναν 14 βαθμούς, στην Πάτρα 15 βαθμούς και στην Τρίπολη 10.

Συννεφιές έχουν έρθει από τα Βαλκάνια και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Κεντρική Ελλάδα. «Η χώρα μοιάζει χωρισμένη στα δύο. Από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια επικρατεί χειμωνιάτικος καιρός νοτιότερα όμως οι θερμοκρασίες θυμίζουν άνοιξη» είπε.

«Μέχρι το τέλος της ημέρας οι ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να επηρεάζουν ακόμη και τις πιο νότιες περιοχές και αύριο το κρύο θα κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως το πρωί» ανέφερε.

Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα

«Η ημέρα ξεκινά προς τα βόρεια τμήματα με έναν χειμωνιάτικο καιρό που σημαίνει ότι θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο στις πιο πεδινές περιοχές και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα» επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, αλλά και μέσα στο Αιγαίο. Καλύτερος θα είναι ο καιρός προς τη δυτική Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Οι βοριάδες θα είναι πολύ δυνατοί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ» είπε.

Συννεφιές στην Αττική

Αναφερόμενος στην Αττική ανέφερε πως όσο πηγαίνουμε προς το μεσημέρι οι συννεφιές θα γίνονται πιο έντονες. «Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 10 βαθμούς» δήλωσε και εξήγησε πως στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτά τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια και ήδη από αύριο Παρασκευή δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου φαινόμενα στη χώρα και από το Σάββατο θα αρχίσει και η άνοδος της Θερμοκρασίας με την Άνοιξη ν επιστρέφει. Έτσι, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αγγίζει και θα ξεπεράσει τοπικά πάλι τους 20 βαθμούς.

TAGS