Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωή μας, όλοι θα συναντήσουμε αυτό που στο εξωτερικό αποκαλούν «ευλογίες μεταμφιεσμένες». Κατά καιρούς είναι δύσκολο να εντοπιστούν και ακόμα πιο δύσκολο να τις δεχτούμε, παρά το γεγονός ότι ορισμένες από τις χειρότερες εμπειρίες μας είναι ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Αν μπορούμε να βρούμε τη δύναμη για να δούμε τις δυστυχίες μας ως ευκαιρίες, μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα στο  μεγαλείο. Τα διαδικτυακό περιοδικό elite daily, παρουσιάζει πέντε από αυτές τις αναποδιές:

1. Την ημέρα που ανακάλυψες ότι σε απατούν

Είναι καλύτερα να το μάθεις τώρα από το να περάσεις μήνες ή ακόμα και χρόνια με έναν άνθρωπο που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη σου. Θα ήσουν χειρότερα στο να ζεις μες στο ψέμα.

2. Την ημέρα που απολύθηκες

Αν έχασες μια δουλειά που μισούσες, τότε είναι ώρα για γιορτή (αλλά μη το παρακάνεις, εξάλλου είσαι άνεργος). Πάντως, είναι μια καλή ευκαιρία να το πάρεις απόφαση και να κυνηγήσεις τη δουλειά των ονείρων σου.

3. Οταν έπιασες πάτο

Υπάρχει κανείς που να μην έχει πιάσει πάτο; Μάλλον όχι. Αλλά από τη στιγμή που θα βρεθείς σε αυτή την «προνομιακή» θέση, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτός της ανόδου. Θα έχεις και άφθονο χρόνο να σκεφτείς τους λόγους που σε οδήγησαν εκεί και ποια λάθη να αποφύγεις στο μέλλον.

4. Οταν ένας φίλος σας μαχαίρωσε πισώπλατα
Οι καλοί φίλοι, δύσκολα βρίσκονται. Μπορεί να προδόθηκες από έναν υποτιθέμενο «φίλο», αλλά μήπως θα έπρεπε να απομακρύνεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι αμφίβολο αν σε έχουν συμπαθήσει έστω και στο ελάχιστο.

5. Οταν έχασες ένα αγαπημένο σου πρόσωπο

Η ζωή είναι όμορφη, γιατί δεν είναι αιώνια: έχει ένα τέλος. Στη ζωή σας, θα χάσετε  φίλους και μέλη της οικογένειας σας. Χάνοντας κάποιος ανθρώπους από κοντά είναι σίγουρο πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο πολύτιμη, εύθραυστη και όμορφη είναι αυτή η ζωή. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου σας δίνει μια πρωτόγνωρη εκτίμηση για την ίδια την ύπαρξη.