Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα (29/3) η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη – Βέμπο όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος της.

H κηδεία της όπως ενημερώνει ο γιος της έγινε την Τετάρτη (31/3).

«Με λύπη θα ήθελα να ανακοινώσω πως η μητέρα μου Μαρία Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών» ανέφερε ο γιος της Νικόλας στην ανάρτησή του.

Αγαπητοί μου φίλοι.Με λύπη θα ήθελα να ανακοινώσω πως η μητέρα μου Μαρία Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90…

Posted by Nicholas Vembos on Monday, March 29, 2021

Ποια ήταν Μαρία Βούλγαρη – Βέμπο

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Σύζυγός της υπήρξε ο Ανδρέας Βέμπος αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους, το 1963 και 1966.

Ήταν απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου και η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στην παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Έλαβε μέρος και σε άλλες κινηματογραφικές ταινίες ερμηνεύοντας κυρίως δεύτερους ρόλους.

Φιλμογραφία

  • Ο αλύγιστος (1968)
  • Ο ατσίδας (1962) (Βούλα Μαυροφρύδη)
  • Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) (Κλειώ)
  • Έξω οι κλέφτες (1961) (Τριανταφυλλιά Αδάμαντα)
  • Το έξυπνο πουλί (1961) (Ηρώ Δαλέζη)
  • Σαρακατσανισσα (1959) (Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα)
  • Ο δρόμος με τις ακακίες (1956).
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.