Για τα χαρακτηριστικά του αντίδοτου που δόθηκε στον 30χρονο ο οποίος παραμένει στην εντατική μετά από δάγκωμα ινδικής κόμπρας, που είχε ως κατοικίδιο, αλλά και στην επικινδυνότητά του αναφέρθηκε ειδικός ερπετολόγος.

Μιλώντας στο Mega, ο βιολόγος – ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης είπε ότι «όταν μιλάμε για νευροτοξικά δηλητήρια όπως είναι το δηλητήριο της κόμπρας, πρέπει το αντίδοτο, ο αντιοφικός ορός δηλαδή να έρθει άμεσα, έχουμε λίγο χρόνο. Οι αντιοφικοί οροί είναι και αυτοί επικίνδυνοι, διότι πρόκειται για αντισώματα τα οποία τα παίρνουμε από ανοσοποίηση αλόγου. Είναι αντισώματα ίππου συνήθως. Οπότε μπορεί να μας προκαλέσουν έντονη αλλεργική αντίδραση, αναφυλακτική αντίδραση, οπότε είναι και αυτά επικίνδυνα, για αυτό και γίνονται μόνο στα νοσοκομεία υπό την επίβλεψη και την κρίση των γιατρών».

Μετά από σχεδόν τέσσερα εικοσιτετράωρα στην εντατική ο 30χρονος παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. «Ήρθε με παραλύσεις, είχε ήδη δηλαδή και δύσπνοια και παραλύσεις και στην πορεία, δηλαδή πριν από 1-2 μέρες παρουσίασε μία επιβάρυνση από τους πνεύμονες αυτούς καθ’ αυτούς. Όμως από τη νύχτα, αργά τη νύχτα, βελτιώνεται. Είναι καλύτερα, φαίνεται ότι έχει κάποια σημάδια βελτίωσης» ανέφερε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του «Αγ. Σάββα», Θεόδωρος Κορμάς, προσθέτοντας ότι ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος, όμως έχει ανάγκη λιγότερο οξυγόνο.