Tον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας κρούει μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο καθηγητής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης. Επισημαίνοντας πως την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα είναι χειρότερη τόνισε πως θα πρέπει τα μέτρα να τηρούνται.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο» δήλωσε ο μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή (12/3).

«Δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές» υπογράμμισε ο καθηγητής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και σημείωσε «τα νούμερα, όσον αφορά τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα, είναι πολύ άσχημα, αλλά πλησιάζουμε στην κορυφή».

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα αλλά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Αλλά όσο έρχεται η Άνοιξη θα βλέπουμε βελτίωση» τόνισε.

Αναφερόμενος στο lockdown αλλά και το Πάσχα που πλησιάζει είπε πως με αυτά τα νούμερα δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά πρόβλεψη, όχι για τον Απρίλιο, αλλά ούτε για την άλλη εβδομάδα.

Μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca και την παρτίδα που φέρεται να προκάλεσε θρομβώσεις και οδήγησε στο «πάγωμα» των εμβολιασμών σε οκτώ χώρες ο Αθανάσιος Σκουτέλης είπε πως πρέπει να ακούμε όσα λένε οι ειδικοί ενώ εξήγησε πως τα περιστατικά είναι μεμονωμένα εάν σκεφτούμε πόσα είναι ανάμεσα σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Έχουμε εμβόλια και είναι ασφαλή, κάνουμε αγώνα για να εμβολιαστούν όσο περισσότερα άτομα μπορούν» δήλωσε.

Βόμβα Σαρηγιάννη: Το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 200% στη Θεσσαλονίκη

Για το ιικό φορτίο και την έντονη αύξηση που παρουσιάζει κυρίως στη Θεσσαλονίκη μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως έκανε γνωστό το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 200% στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα είναι ήδη υψηλά αλλά δεν ανεβαίνει με τόσο γρήγορος ρυθμούς όσο στη Θεσσαλονίκη. «Γι’ αυτό θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση» είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Θεωρούμε πως τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι αυξητικός» σημείωσε.