«Λάθος» που πρέπει να διορθωθεί άμεσα, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την επιβολή ΕΝΦΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ύψους 94.996,52 ευρώ!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει κι έγινε αποδεκτό ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, εδάφιο ε΄ του Ν. 4223/2013».

Και διευκρίνισε πως όπως κι αν προέκυψε το λάθος, «πρέπει να διορθωθεί».

Το νέο φιάσκο με τον Ενιαίο Φόρο για τα ακίνητα, κατήγγειλε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ήρθε στο Χαμόγελο να πληρώσει για τα διαμερίσματα στα οποία φιλοξενούμε όλα αυτά τα παιδιά, χαράτσι, ΕΝΦΙΑ, κανονικά. Το κράτος δίνει 80.000 ευρώ για όλα τα έξοδα μας όταν τα κόστη λειτουργίας μας είναι 1 εκατ. τον μήνα. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Το πρώτο εξάμηνο του ’14 στηρίξαμε 57.000 παιδιά. Μόνο για ένα παιδί που χρειάστηκε μεταμόσχευση στη Γαλλία, χρειαστήκαμε 200.000 ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Αναφερόμενος στα ακίνητα που διαθέτει ο Σύλλογος, διευκρίνισε: «Είμαστε Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος. Μας παραχώρησαν ακίνητα, όπως το τελευταίο που μας κατασκεύασε η κ. Αρβανίτη, πρώην διευθύντρια του Υγεία. Γιαγιάδες και παππούδες μας άφησαν διαμερίσματα που τα έχουμε κλειστά χωρίς ρεύμα και τα διαθέτουμε στα παιδιά μας που μεγαλώνουν. Τώρα, βγάζουμε 41 παιδιά στην κοινωνία, σε αυτά τα παιδιά δίνουμε τα διαμερίσματα που μας φορολογούν τώρα με τον ΕΝΦΙΑ».