Για την πορεία του κορονοϊού και τα νέα μέτρα μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (5/3) η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Εστιάζοντας στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία η Ματίνα Παγώνη τόνισε στο Mega πως είναι πολύ δύσκολη.

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές» επεσήμανε.

Για τα νέα «έξυπνα» μέτρα υποστήριξε πως αυτά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, καθώς μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown.

«Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Τι είπε για τα σχολεία και τα καταστήματα

«Μετά τις 16 Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής» επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα καφενεία και να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα από το να κάθονται σε ένα παγκάκι πέντε άτομα και να μην τηρούνται οι αποστάσεις» δήλωσε.

Σταδιακά οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς, ανέφερε.

Τέλος εκτίμησε πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% του πληθυσμού ώστε να έχουμε σχετική ανοσία.

Στην εκπομπή του Mega μίλησε και παθολόγος του νοσοκομείου «Λαϊκό» τονίζοντας πως προχτές στη γενική εφημερία οι εισαγωγές ασθενών με covid ξεπέρασαν τις δυνατότητες του νοσοκομείου.

«Περίπου 15 ασθενείς με ανάγκες για οξυγόνο μπήκαν σε ράντζα έχοντας δίπλα τους μία φιάλη οξυγόνου». δήλωσε.