Τον προβληματισμό του αναφορικά με τη φάση παρατεταμένης ανομβρίας στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα εκφράζει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει χαρακτηριστικά: Σε παρατεταμένη φάση ανομβρίας φαίνεται να έχει εισέλθει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβληματίζοντας πολύ τους αγρότες μας! Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι στην όλη κατάσταση στο άμεσο καιρικό μέλλον, λεπτομέρειες στο δελτίο καιρού! Για να μη χάνετε τον…καιρό σας».

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως σήμερα Τρίτη θα έχουμε κάποιες συννεφιές σε περιοχές Θεσσαλίας, και της Στερεάς δηλαδή στα ανατολικά ηπειρωτικά και χιόνια από τα 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη από πλευράς φαινομένων δεν θα έχει τίποτα το αξιόλογο ενώ την Παρασκευή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

«Αυτή η συννεφιά δεν θα είναι ικανή να δώσει κάτι το ιδιαίτερο» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτουγλου ενώ το Σάββατο όπως δηλώνει θα υπάρξει μια διαταραχή που θα δώσει κάποιες βροχές στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο καιρός θα κρυώσει πολύ στα Βαλκάνια.

«Την Κυριακή αναμένονται λίγες βροχές. Ο καιρός θα κρυώσει κι άλλο και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε.

Σε παρατεταμένη φάση ανομβρίας φαίνεται να έχει εισέλθει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβληματίζοντας πολύ…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, March 1, 2021