Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει το Ισραήλ, για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και κάνει λόγο για ντροπή του ΟΗΕ και των λοιπών διεθνών οργανισμών, γιατί αποδεικνύονται ανίκανοι να επιβάλλουν την ειρήνη.

Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος, «καταδικάζει την σφαγή που εκτελεί το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Η σφαγή αυτή που ως επί το πλείστον γίνεται σε άμαχο πληθυσμό στα πλαίσια ενός διαρκούς πολέμου είναι ντροπή για το κράτος του Ισραήλ που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή και την αξία αυτής».

Προσθέτει επίσης πως, «είναι ντροπή για τον ΟΗΕ, τους Διεθνείς Οργανισμούς Ειρήνης, που ενώ ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας τους είναι η επίτευξη και διατήρηση της Ειρήνης παγκοσμίως, δυστυχώς αποδεικνύονται ανίκανοι να την επιβάλλουν στον βωμό των οικονομικών, και πολιτικών συμφερόντων, και ενώ όλη η υφήλιος καθημερινά παρακολουθεί την σφαγή αμάχων πολιτών και παιδιών».

Επιπλέον, οι δικηγόροι της Καλαμάτας τονίζουν πως, «είναι ντροπή για τα μεγάλα κράτη που δεν καταδικάζουν και δεν σταματούν την σφαγή αυτή, αλλά χαϊδευτικά προτρέπουν το Ισραήλ να σταματήσει να «δολοφονεί ανθρώπινες ζωές», ενώ θα έπρεπε να έχουν παρέμβει επίσημα, διπλωματικά, ενεργά και με επιβολή κυρώσεων που κάνουν όταν θίγονται τα δικά τους συμφέροντα».