Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο ένα κορίτσι 9 ετών που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στον οικισμό Αυλή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, την Κυριακή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί φέρει τραύματα στην κοιλιά, τα οποία αντιμετωπίστηκαν και δεν κρίνονται σοβαρά, ωστόσο σοβαρά είναι τα τραύματα στους πνεύμονες αλλά και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί. Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη της υγείας του 9χρονου.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι γονείς του παιδιού, που την ώρα του ατυχήματος απουσίαζαν από το σπίτι λόγω εργασίας, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες το κοριτσάκι βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, ζευγάρι των τουριστών επέβαινε στο ενοικιαζόμενο όχημα, ωστόσο οι δύο τουρίστες κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στο χωριό.