Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την Πελοπόννησο ύστερα από τις εκτεταμένες διακοπές που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ) του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση εξελίσσεται καλά.

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα παραμένει μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς έχουν μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που εκδηλώθηκε σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπήρξαν πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστών.