Σε οριακή κατάσταση είναι χιλιάδες αθλητές και σωματεία που βλέπουν μία ακόμα χρονιά να πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για αυτό το λόγο έχουν δώσει ραντεβού το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν.

Οι διαδηλωτές έχουν φέρει και τις μπάλες τους στη διαμαρτυρία και δεν διστάζουν να παίξουν πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Η περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ η φετινή για άλλους έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο και για άλλους δεν έχει ξεκινήσει καν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες αθλητές και προπονητές να αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, την στιγμή που η θετικότητα στον κορονοϊό στα τεστ που έχουν γίνει δεν ίσα που ξεπερνά το 0,5%.

Τόσο πέρσι, όσο και φέτος οι αθλητές έχουν υποβάλλει τους οργανισμούς τους σε μία τρομερή καταπόνηση αφού αυτό το σταμάτα – ξεκίνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών, ενώ και το ψυχολογικό κομμάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού ουσιαστικά έχουν χάσει ένα τεράστιο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν καν ξεκινήσει προπονήσεις με αποκορύφωμα το αίτημα που κατέθεσε ο ΠΣΑΚ.

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους προπονητές οι οποίοι παραμένουν ουσιαστικά άνεργοι εδώ και ένα χρόνο δίχως να έχουν από πουθενά κάποιο εισόδημα.

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος