Όταν πρόκειται για την οργάνωση διακόσμησης στη πραγματικότητα το χαλί πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα επιλογής. Το χαλί αποτελεί σημαντικό στοιχείο ενός δωματίου, αναπόφευκτα γίνεται statement piece και τις περισσότερες φορές πάνω στο σχέδιο που έχει ‘χτίζεται΄ η διακόσμηση. Πλέον, εξίσου σημαντική είναι και μια ποιοτική επιλογή. Σε αυτό το άρθρο φιλοξενούμε το Symmetry Living που μας αναλύει τι συνθέτει ένα ποιοτικό χαλί και γιατί τα χειροποίητα χαλιά έχουν διαχρονική αξία. 

Το ποιοτικό χαλί χαρακτηρίζει η κατασκευή του και το σχέδιό του. Όσον αφορά στο σχέδιο, είναι αυτό που στα χειροποίητα χαλιά καθορίζει συνήθως το στυλ και την προέλευση, την κουλτούρα του τόπου εκείνου. Κατ’ επέκταση, η επιλογή του θα αντικατοπτρίζει το γούστο του κατόχου, της αισθητικής του και που αυτή θα αντανακλά στην ατμόσφαιρα του χώρου. Η προέλευση, εκτός από το σχέδιο, προσδιορίζει και την κατασκευή. Εδώ έγκειται η πιο σημαντική έννοια, αυτή του χειροποίητου. Οι παραδοσιακές τεχνικές και τα εργαλεία, οι φυσικές ίνες και οι βαφές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του. 

Τεχνικές όπως hand loomed (χειροκίνητος αργαλειός), hand knotted (κόμπο-κόμπο με το χέρι) και hand tufted (πιστόλι χειρός). Οι κυριότερες πρώτες ύλες στα χειροποίητα χαλιά είναι το μαλλί, το βαμβάκι και η γιούτα. Τέτοιες ίνες είναι υδρόφιλες, μεγάλης αντοχής, με οικολογικές ιδιότητες που προσφέρουν υψηλά επίπεδα υγιεινής και δεν προκαλούν αλλεργίες.  

Τα χειροποίητα morocco χαλιά συμβαδίζουν με τη μοντέρνα διακόσμηση

Τα χαλιά Morocco συγκαταλέγονται στα πιο ιδιαίτερα και όμορφα χειροποίητα χαλιά. Η κατασκευή τους έχει βάση το φυσικό χρώμα του βαμβακιού, που στολίζουν οι λιτές γραμμώσεις σε σχήμα διαμάντι – ένα χαρακτηριστικό σχέδιο, πλούσιο σε ιστορία και που έχει την αμέριστη προτίμηση για κάθε στυλ διακόσμησης. Είναι πολύ μαλακά και δημιουργούν μια μοναδικά cozy ατμόσφαιρα όταν στολίζουν το πάτωμα, αλλά και τον τοίχο!

Διακόσμηση με χειροποίητα χαλιά σε ethnic στυλ

Τα ethnic στυλ χειροποίητα χαλιά είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και δίνουν στη μοντέρνα διακόσμηση ένα διαχρονικό αέρα αλλά και μια πολύ chic ατμόσφαιρα. Η επιλογή τους δίνει την δυνατότητα σε έναν χώρο ενίοτε να έχει κλασική αλλά φρέσκια διακόσμηση, ή άκρως μοντέρνα και με τολμηρό χαρακτήρα. Πάνω από όλα, τα χειροποίητα χαλιά σε ethnic στυλ έχουν την ξεχωριστή οικειότητα του παραδοσιακού.

Μοντέρνα χειροποίητα χαλιά με αισθητική και αρμονία

Στα μοντέρνα χειροποίητα χαλιά αυτό που ξεχωρίζει είναι τα σχέδιά τους και που η πηγή έμπνευσής τους είναι η τέχνη, η αρχιτεκτονική και οι συνθέσεις χρωμάτων. Επιπλέον, η μοντέρνα αισθητική επιτρέπει απρόβλεπτους συνδυασμούς όπως ένα χειροποίητο χαλί σε ψηφιδωτό στυλ (Terrazzo) ή σε Line Art σχέδιο, με τον καναπέ να διακοσμούν ριχτάρια και μαξιλαροθήκες σε line art style αλλά και cubist art. Όλα αυτά αν βασίζονται σε καλαίσθητες χρωματικές επιλογές δίνουν ένα πολύ μοντέρνο look.

Κάθε χειροποίητο χαλί είναι μοναδικό, το σχέδιό του μπορεί να μην έχει την τελειότητα της συμμετρίας, αλλά αγγίζει την τελειότητα στην ποιότητα, στην αισθητική και στην αντοχή στον χρόνο. Η επιλογή ενός χειροποίητου χαλιού θα πρέπει να είναι μια πολύ προσεκτική αγορά, ωστόσο η διαδικασία αυτή είναι πάρα πολύ συναρπαστική. Τα χειροποίητα χαλιά Symmetry Living σας προσφέρουν αξιόπιστες προτάσεις σε μεγάλη ποικιλία, για μια προσωπική επιλογή απαράμιλλης και διαχρονικής αξίας που μαγεύει.