Κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (28/1) η ΠΟΕΔΗΝ και σε αυτή συμμετείχαν μέλη των Σωματεία Εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

Λίγο μετά τις 9:00 οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Κηφισίας.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι εξουθενωμένοι με αναστολή των κανονικών αδειών, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα με την πανδημία και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις. «Τα Νοσοκομεία είναι προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έχουν ανασταλεί τακτικά χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η νοσηρότητα από άλλες ασθένειες».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως «οι κενές οργανικές θέσεις είναι χιλιάδες. Οι 16.000 έκτακτοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων και τους εργολάβους να βρίσκονται προ των πυλών δεν φτάνουν για να καλύψουν τα τεράστια κενά του προσωπικού.

«Τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα Νοσοκομεία δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν με σκοπό να εμβολιάσουν το προσωπικό και μόνο. Εκ των υστέρων το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να γίνει στα Νοσοκομεία, αναβάλλοντας προς το παρόν την λειτουργία των 1.018 εμβολιαστικών κέντρων, που έχουν σχεδιαστεί, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των Νοσοκομείων και των εργαζομένων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι μόνιμες προσλήψεις είναι μηδενικές. Οι περισσότεροι των εκτάκτων υπηρετούν πολλά χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις, όλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου και δικαιούνται τη μονιμοποίησή τους» αναφέρεται.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συγκέντρωση στη λεωφόρο Θηβών στο ύψος του νοσοκομείου της Νίκαιας και θα ακολουθήσει πορεία.

Δείτε φωτογραφίες από τον αποκλεισμό της Κηφισίας και από τη συγκέντρωση έξω από τον Ερυθρό Σταυρό:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.