Ανακοίνωση εξέδωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μέσω της οποίας τονίζεται ότι προτεραιότητα για τις αρμόδιες Αρχές είναι η ορθή εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες, (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν χθες συνολικά 74.026 ελέγχους και κατέγραψαν 1.295 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 397.000 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Το 77,9% των περιπτώσεων αφορούσαν σε παραβάσεις περιορισμού της κίνησης (μη αποστολή sms, κίνηση μετά τις 21:00 κ.α.) και το 19,8% στη μη χρήση μάσκας.

Το δεκαπενθήμερο λουκέτο αφορά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλία, διότι λειτουργούσε παρά τη σχετική απαγόρευση και εξυπηρετούσε τρεις πελάτες, οι οποίοι παρέμεναν εντός του καταστήματος. Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου που βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ για παράβαση της αναστολής λειτουργίας και 300 ευρώ σε καθέναν από τους παρευρισκόμενους πελάτες για παράβαση περιορισμού κίνησης.

TAGS