Για τη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υγιεινολόγος και λέκτορας Υγιεινής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Ντελέζος.

Με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής έδειξε βήμα – βήμα όλες τις ορθές πρακτικές.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ντελέζος τα προκαθορισμένα ραντεβού, η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικών και ο επαρκής εξαερισμός των χώρων αποτελούν μερικά από τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο υγιεινολόγος και λέκτορας Υγιεινής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εξήγησε πως στα κέντρα αισθητικής υπάρχει πλέον διαγράμμιση για να τηρούνται οι αποστάσεις. Τα ραντεβού είναι ελεγχόμενα και στον χώρο μπαίνει ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά.

Τα ρούχα των πελατών αφήνονται σε συγκεκριμένο χώρο πριν ξεκινήσει η θεραπεία ενώ για τις τσάντες υπάρχει ένα σημείο ώστε να μην έρχονται σε επαφή η μία με την άλλη.

Τα κέντρα αισθητικής διαθέτουν πλέον λίστα με τα στοιχεία όσων εισέρχονται για την περίπτωση ιχνηλάτησης και αερίζονται συνεχώς ενώ παράλληλα λειτουργεί και ο εξαερισμός.

Οι υπηρεσίες εφαρμόζονται με ασφάλεια σε ατομικές καμπίνες, με αποστάσεις και η διάρκεια της θεραπείας έχει μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται.

«Η υγιεινή με την αισθητική βαδίζουν μαζί» είπε ο Κωνσταντίνος Ντελέζος και εξήγησε πως τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα ενώ όπως τόνισε «στα εργαλεία γίνεται απολύμανση συνεχώς».