Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, η Μεσαιωνική Γιορτή Κρητηνίας! Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή, πίσω.

Οι παρευρισκόμενοι είδαν ασχολίες από την καθημερινότητα των πολιτών και στιγμές από την ψυχαγωγία τους.

Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική γειτονιά μέσα από δρώμενα της εποχής, ζογκλερικά, ακροβάτες, φακίρηδες, χορούς και τραγούδια… Βέβαια, η βραδιά συνδυάστηκε με ιστορικές αφηγήσεις από τα χρόνια των ιπποτών στο Φρούριο της Κρητηνίας, θρύλων και ιστορικών στοιχείων του νησιού.

Με φόντο το ιστορικό Castel Nuevo, οι κάτοικοι της Κρητηνίας κατάφεραν να παρασύρουν σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Κατέφθασε κόσμος από τη Σύμη, Κρητηνέζοι του εξωτερικού, μόνο για την εκδήλωση που πλέον έγινε θεσμός.

Μια όμορφη εκδήλωση που πέραν της ειδυλλιακής ατμόσφαιρας που προσφέρει, αναδεικνύει και τις αξίες του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της παράδοσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο νυν αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» Στράτος Καρίκης, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» Γιώργος Υψηλάντης, η Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ρόδου Ιωάννα Μαρίνου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Πηγή: rodosreport