Από αύριο Τρίτη 5 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του Ηρακλείου μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, από τη δεύτερη «παρτίδα» τους.

Οι διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα προσέρχονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στο Παγκρήτιο Στάδιο -και συγκεκριμένα στη θύρα 1- προκειμένου να παραλάβουν τις συσκευασίες με τις μάσκες.

Η διανομή που ξεκινά την Τρίτη, διενεργείται από τους υπαλλήλους του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.. Πρόκειται για 60.150 μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές και τους δασκάλους νηπιαγωγείων και δημοτικών και 59.790 μάσκες για τους μαθητές και τους καθηγητές γυμνασίων και λυκείων. Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός θα παραλάβει από δυο επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες ατομικής προστασίας, όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Η προμήθεια και της δεύτερης παρτίδας των μασκών έγινε έπειτα από διαγωνισμό που διενήργησε η ΚΕΔΕ, η οποία ανέλαβε και τη διανομή τους στους δήμους όλης της Ελλάδας.