Η Ελλάδα έζησε χθες Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ιστορικές στιγμές με την έναρξη των εμβολιασμών. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που αντιμετώπισαν με δισταγμό τον ερχομό του εμβολίου και όσους το έκαναν, συνεχίζοντας τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί.

Μία από αυτές ανέφερε ότι στο φιαλίδιο υπήρχε φυσιολογικός ορός και όχι το υγρό μείγμα του εμβολίου που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλους του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ) Ελένης Πέτρακα, η οποία θέλησε να απαντήσει μέσω Facebook.

«Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτησή της:

«Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….

“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο.

Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….
“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο ” λένε…

Δημοσιεύτηκε από Eleni Petraka στις Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020

Η ανάρτηση και οι αντιδράσεις

Η ανάρτηση για τον φυσιολογικό ορό ήταν του τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού.

«Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;» έγραψε στο Facebook.

Μάλιστα κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι κατέβασε την ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις με τον ίδιο να απαντά πάλι μέσω Facebook.

Οι αντιδράσεις στο Twitter ήταν πολλές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.