Είναι γεγονός ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση εδώ και αρκετό καιρό, με την πανδημία του κορονοϊού να δοκιμάζει σοβαρά τις αντοχές των νοσοκομείων της χώρας. Μαζί δοκιμάζονται τόσο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που τα στελεχώνουν όσο φυσικά και οι πολίτες.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Και δεν γίνεται λόγος μόνον για άτομα που επισκέπτονται τις δομές υγείας ελέω covid. Καθημερινά, χιλιάδες περιστατικά χρήζουν μεταφοράς ή νοσηλείας στα νοσοκομεία της χώρας για πληθώρα λόγων. Όμοια είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για το οποίο ένας πολίτης εκφράζει τα παράπονά του.

Με συγγενικό του πρόσωπο να νοσηλεύεται, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι όλοι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία, υπάρχουν και άλλοι που κινδυνεύουν να πεθάνουν από αδιαφορία».

Παράπονα εκφράζονται για την ενημέρωση μα και για το χρόνο που απαιτείται για την έκδοση αποτελεσμάτων εξετάσεων. Παράλληλα, τονίζεται ότι παρατηρείται και έλλειψη βασικών υλικών, όπως αντισηπτικά και σαπούνια. «Θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος οποιουδήποτε στη θέση αυτή. Όλες οι ζωές έχουν αξία, απελπιζόμαστε», καταλήγει.

Κύκλοι του νοσοκομείου τονίζουν ότι συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία του κάθε πολίτη για τον άνθρωπό του που χρήζει ιατρικής φροντίδας και βοήθειας. Αυτή άλλωστε είναι η αποστολή του ιατρού, να περιθάλπει και να σώζει ζωές.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο όμως, είναι ιδιαίτερη πιεστική λόγω Covid, ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει η οποιαδήποτε αμέλεια στην φροντίδα ασθενών ή  ζήτημα με την ενημέρωση των συγγενικών προσώπων, η οποία πραγματοποιείται ως οφείλεται και όπως προβλέπεται.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το ίδρυμα δεν υπήρξε ποτέ πιο πλήρες υλικών, λόγω και των καταστάσεων που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός. Σε κάθε περίπτωση, για τα παράπονά τους οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στο νοσοκομείο, όπου υπάρχει ειδικό γραφείο για το σκοπό αυτό.

Οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και ιδιαίτερα δύσκολες για όλους μας. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται μαζί με αυτές του προσωπικού, λοιπόν…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.