Με το φετινό σύνθημα να είναι «Οικογενειακή υπόθεση» και τα πολύχρωμα μπαλόνια και τη χαρούμενη διάθεση να είναι αναπόσπαστα στοιχεία, πλήθος κόσμου συμμετέχει στο 10ο Athens Pride.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διοργάνωση ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφική και face painting, ενώ από τις 7 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας η κεντρική παρέλαση, που έχει ως στόχο τη διαμαρτυρία κατά των διακρίσεων Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων, Τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ)

«Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της φετινής διοργάνωσης

Το φετινό Athens Pride στηρίζουν επίσης έντεκα πρεσβείες στην Ελλάδα, των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Μ. Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Καναδά.

«Το φετινό θέμα του Athens Pride είναι πολύ σημαντικό καθώς η ισότητα των διαφορετικών μορφών της σύγχρονης οικογένειας είναι αναγκαία. Στην Αγγλία ο θεσμός του γάμου ισχύει για όλους», υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

«Η Πρεσβεία του Καναδά στηρίζει τη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια για όλους και τα ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό και φύλο» επεσήμανε ο πρέσβης του Καναδά, Ρομπερ Πεκ.

«Όλα τα άτομα ανεξαρτήτου φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως και όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν είναι εύκολη αλλά είναι δυνατόν να γίνει. Στην Ολλανδία παλέψαμε για αυτή τη συζήτηση και στο τέλος την κάναμε δυνατή», είπε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρέσβης Γιαν Βερστεέγκ.

Η παρέλαση διεξάγεται μέσω των οδών Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Αιόλου για να καταλήξει και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα πραγματοποιηθεί πάρτι.

Η κίνηση των οχημάτων διακόπτεται σταδιακά στις παραπάνω οδούς.