Το Σάββατο 14 Ιουνίου διοργανώνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος το φετινό φεστιβάλ Athens Pride, που κλείνει 10 χρόνια ζωής και εστιάζει στις επιλογές που έχουν οι ομοφυλόφιλοι για δημιουργία οικογένειας.

Με το σύνθημα «Οικογενειακή Υπόθεση» το Athens Pride 2014 επισημαίνει την ιδιαίτερη έννοια τις οικογένειας και προβάλλει στην αφίσα του το αρχετυπικό ζευγάρι, ως Αδάμ και Αδάμ, ενωμένους, με το παιδί τους, τον Έρωτα, σαν ένα παράδειγμα ομοφυλόφιλης οικογένειας.

«Για τον εορτασμό αυτής της επετείου εστιάζουμε στην καρδιά της ισότητας και της δημοκρατίας: στην δυνατότητα των επιλογών στην οικογενειακή ζωή. Αναφέρουμε ειδικά την δυνατότητα δημιουργίαs νομικά αναγνωρισμένης οικογένειαs. Η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να μας στερεί και αυτό το δικαίωμα. Μας αρνείται την ισονομία ακόμα και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με την οποία “η Ελλάδα είχε παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκλείοντας ζευγάρια του ιδίου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης”» αναφέρεται στην ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

2.00 – 17.00 Πρωινές δράσεις: A Different Kind of Workshop Face Painting και Ζωγραφιές με τα χρώματα της υπερηφάνειας Εργαστήριο Πλακάτ / Sign Workshop Δώσε το δικό σου χρώμα και λόγο στην Παρέλαση
13.00 – 17.00 DJ sets 17.00 Χαιρετισμοί
18.00 ZUMBA PARTY Χορεύουμε και ξεσαλώνουμε ακολουθώντας τους ZUMBA Ιnstructors
18.30 Αφιέρωμα στο 1ο Athens Pride 2005
19.00 Παρέλαση – Parade
Με τους QUILOMBO
21.00 – 00.00 10 Years Athens Pride Live Show & Party με: Κατερίνα Στικούδη, MIKRO, Minor Project, Ελενη Φουρέϊρα, Ελένη Δήμου, V-Sag b2b Lefteris Lappas
Plus live Drag Shows & Performances