Τις επιφυλάξεις τους για την συγκέντρωση κόσμου για τις γιορτές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ακόμη και με το όριο των εννέα ατόμων, εκφράζουν οι ειδικοί, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προτείνει τη χρήση μάσκα ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν. Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ο Χαράλαμπος Γώγος και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε  ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα», ενώ ανέφερε ότι αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: «Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια».