Για τις ημέρες των εορτών, την πορεία του κορονοϊού, τις αυστηρές συστάσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιά αλλά και τις περιοχές όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (18/12) ο  καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να μεταδοθεί έστω και στο οικογενειακό τραπέζι», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και διαμήνυσε: «Δεν έγινε και τίποτα, μια χρονιά δεν θα διασκεδάσουμε και τόσο πολύ, δεν είναι εκεί το πρόβλημα».

Εστιάζοντας στο ενδεχόμενο να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες νέα μέτρα είπε «Υποθέτω ναι. Θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις για να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα».

Ο καθηγητής επανάλαβε ότι το βασικό είναι να μην μαζευτεί πολύς κόσμος στα οικογενειακά τραπέζια. «Ας μην έρθουν τα ξαδέρφια που μένουν στην άλλη άκρη της Αττικής. Ας κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα και στη δυτική Αττική που από σήμερα έχει μπει σε σκληρό lockdown. Ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει πολύ για να μη μεταφερθεί ο ιός και στην υπόλοιπη Αττική.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό είπε πως δεν θα επηρεάσει τα μέτρα στο άμεσο μέλλον. «Πρέπει να χτιστεί η ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού» δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν σημαίνει ότι κάνω το εμβόλιο και πάω στα μπαράκια». Τόνισε δε ότι ο εμβολιασμός θα τελειώσει στις αρχές του καλοκαιριού.