Το νέο πρύτανη καλούνται να επιλέξουν αύριο οι εκλέκτορες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που έχει εφαρμοστεί σε άλλες δύο ψηφοφορίες στο ίδρυμα, πριν δύο χρόνια, για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ιδρύματος και πέρσι για την εκλογή των Κοσμητόρων.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 17.00, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την ίδια μέρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότεροι από 2.000 καθηγητές και λέκτορες, ενώ μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη μέρα, Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Υποψήφιοι είναι ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας, Στέργιος Λογοθετίδης, ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, και ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Γιάννης Παπαδογιάννης.

Σημειώνεται ότι ανήμερα των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ θα εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία έγινε η προεπιλογή των τριών από τους πέντε ενδιαφερόμενους για την υποψηφιότητα. Την προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο οποίος αποκλείστηκε από την υποψηφιότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σ.Ι., Βασίλη Ταρλατζή, είναι απίθανο να ανακοινωθεί ανήμερα απόφαση του ΣτΕ επί του αιτήματος, καθώς θα ακολουθήσει μία νομική διαδικασία ακροάσεων και απαντήσεων.