Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για τους πολίτες όπως ακριβώς ήταν και το Πάσχα. Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δέχθηκε ερώτηση για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η  απάντηση του κ. Χαρδαλιά ήταν η εξής: «Νομίζω ότι ο κ. Μαγιορκίνης έδωσε το περίγραμμα, τι πρέπει να κάνουμε με τους αγαπημένους μας, τους ηλικιωμένους όπου και να βρίσκονται.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης, περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες και το Πάσχα, πάλι, το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειες μας και νομίζω το ίδιο θα συμβεί και τα Χριστούγεννα».

Νίκος Χαρδαλιάς – Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: «Κλειστά» τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας σε όσους εντοπίζονται θετικοί στον ιό

Δυο νέα μέτρα τα οποία τίθενται σε ισχύ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου όσοι εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό στα χερσαία σύνορα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα.

Επίσης από τη Δευτέρα δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος όσων δεν μένουν μόνιμα εκεί.

Στα 1.667 τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 4/12 – 98 νέοι θάνατοι και 612 διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα σήμερα 4/12 είναι 1.667 ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 98 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι φτάνουν πλέον τους 612.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 1667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4966 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29765 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2804 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1118 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.