Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων (2.186 χθες 02/12) ενώ η χώρα βρίσκεται σε lockdown.

«Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημα (γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία). Η αίσθησή μου είναι ότι ξεκινήσαμε από πολύ ψηλά. Ενώ το Φεβρουάριο είχαμε 4-5 κρούσματα τον Αύγουστο είχαμε περισσότερα διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να δούμε αν εφαρμόζονται τα μέτρα, δεν είναι τόσο αυστηρό το lockdown όπως ήταν τον Μάρτιο» είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Για τον συναγερμό που έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, με τα 29 κρούσματα σε στρατόπεδο στην Τρίπολη, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι το βασικότερο χαρακτηριστικό των μεταδοτικών νοσημάτων είναι ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί που μπορούν και μεταφέρουν το νόσημα. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τους ασυμπτωματικούς» είπε.

«Θα περιμένουμε να μας γίνει πιο λεπτομερής ενημέρωση, θα γίνει σήμερα ή αύριο. Θα δούμε πού είναι τα πράγματα και αν μπορεί να παρθεί μια απόφαση» είπε και πρόσθεσε: «Δεν περιμένουμε εντυπωσιακά πράγματα. Το υγειονομικά ασφαλές είναι να κρατηθεί η κατάσταση για πολύ καιρό, μέχρι να εξαφανιστούν τα κρούσματα».

Δείτε το βίντεο: