Η πανδημία έχει φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση αρκετές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλές είναι οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές.

Ιδιωτικός υπάλληλος που εργάζεται πάνω στις διακοπές και επανασυνδέσεις ρεύματος φέρνει στο φως μια ιστορία που συγκινεί από την Κεφαλονιά. Ιδιοκτήτης σπιτιού, στον οποίο έχει πάει για να κόψει το ρεύμα, τον παρακαλάει να το κάνει μία ώρα μετά γιατί το παιδί του κάνει τηλεκπαίδευση.

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα“» λέει ο κ. Ευθύμης Παιδαράκης σύμφωνα με το inkomotini.news.

«Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελικά το ποσό συγκεντρώθηκε με τη βοήθεια συμπολιτών του και το ρεύμα δεν κόπηκε.

(φωτογραφία αρχείου)