Το lockdown παρατάθηκε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ο αριθμός των κρουσμάτων, σε σχέση με τον πληθυσμό τους, είναι πολύ μεγάλος.

Οι 7 κόκκινες περιοχές σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα είναι:

  1. Θεσσαλονίκη
  2. Σέρρες
  3. Λάρισα
  4. Μαγνησία
  5. Αιτωλοακαρνανία
  6. Αχαΐα
  7. Λέσβος

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε κατά τη διάρκεια του briefing: «Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές -που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους- είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

«Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται» ανέφερε και πρόσθεσε: «Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

«Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την Άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας» ανέφερε.