Το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που απασχολήθηκε για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των εκλογών θα λάβει την ειδική εκλογική αποζημίωση, όπως διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Αντίστοιχα και ο υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι κατά το 2012, για την απασχόληση των υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και της 17ης Ιουνίου 2012, το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης ανήλθε σε ποσό 10.000.000 και 7.000.000 ευρώ, αντίστοιχα και ως δικαιούχοι της εν λόγω αποζημίωσης συμπεριλαμβάνονταν και οι εν ενεργεία αξιωματικοί, ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και δόκιμοι υπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, αστυφύλακες, αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ουδεμία εξαίρεση των ανωτέρω προβλέπεται για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου και της 25ης Μαΐου 2014 καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Σταϊκούρας από την πλευρά του, αναφέρει ότι με βάση το ισχύον πλαίσιο, στους λειτουργούς και υπαλλήλους, μεταξύ άλλων, των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη, που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλης εκδήλωσης, της λαϊκής ετυμηγορίας, τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της οποίας καθορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Συνεπώς, το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που πληροί τις ως άνω προϋποθέσεις λαμβάνει, την προαναφερθείσα ειδική εκλογική αποζημίωση, σύμφωνα με τις οριζόμενες διατάξεις, και, επομένως, δεν υφίσταται ζήτημα εξαίρεσης του από τη χορήγηση της εν λόγω παροχής, αναφέρει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.