Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης σε ηλικία 62 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Ο Ιωάννης Τασσιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου του 1958. Το 1979 αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1982 από το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μητροπολίτης Λαγκαδά εξελέγη στις 10 Μαΐου του 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Είχε διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είχε ανακηρυχθεί διδάκτωρ θεολογίας στη Θεολογικὴ Aκαδημία της Ούζγκοροντ στην Ουκρανία. Είχε επίσης συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου.