Σημαντικές ζημιές προκάλεσαν στην ανατολική Κρήτη οι έντονες βροχοπτώσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σύμφωνα με το flashnews.gr, προβλήματα υπάρχουν στο Οροπέδιο Λασιθίου και τους  Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου, στους οποίους τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ζημιές υπέστησαν πολλοί αγρότες που είδαν τα χωράφια τους να μετατρέπονται σε λίμνες αλλά και κτηνοτρόφοι τα αιγοπρόβατα των οποίων παρασύρθηκαν από τα νερά με αποτέλεσμα να πνιγούν πολλά ζώα.

Κλειστός λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος Ποταμιών-Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος της διασταύρωσης Κρασίου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, και μετά από σχετική συνεννόηση με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Αστυνομία, έκλεισε πριν λίγο για την κυκλοφορία των οχημάτων ο επαρχιακός δρόμος Ποταμιών-Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος της διασταύρωσης Κρασίου.

Το κλείσιμο του δρόμου κρίθηκε επιβεβλημένο λόγω των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Επί τόπου βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης που συντονίζουν το έργο καθαρισμού του οδικού δικτύου με μηχανήματα, με στόχο να ανοίξει το συντομότερο και πάλι στη κυκλοφορία.

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές-οικισμούς των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου όπου τη νύχτα λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα καταστροφές εντοπίζονται στους οικισμούς του Δήμου Μινώα Πειδιάδος, Καστέλι, Αρχάγγελο, Καρδουλιανό-Ασκούς-Ξυδά-Κασταμονίτσα, και στο Δήμο Χερσονήσου στους οικισμούς, Αβδού-Γωνιές-Κράσι-Κερά, όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις.

Από νωρίς το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης, και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν τις περιοχές συντονίζοντας το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου.