«Ο οδοντιατρικός κλάδος έχει εναρμονιστεί πλήρως με τα διεθνή πρωτόκολλα και τις απαιτήσεις για μια ασφαλή παροχή υγείας» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν στα οδοντιατρεία με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και προσέλευση αποκλειστικά ύστερα από ραντεβού. Προτεραιότητα θα δίνεται στα επείγοντα περιστατικά.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ασθενείς να είναι πιστοί και να υπακούν στις οδηγίες των οδοντιάτρων. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την πανδημία ήταν ο μεγάλος συνωστισμός. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ αυστηροί με τους ασθενείς μας στον χώρο της αναμονής. Ζητάμε οπωσδήποτε να έρχονται μόνοι τους ή αν είναι μεγάλη ανάγκη με έναν συνοδό. Πρέπει να τηρούν ακριβώς τα ωράρια που τους καλούμε διότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του ενός ραντεβού και του επόμενου είναι πολύ σημαντικό».

«Στο τηλεφωνικό ιστορικό που λαμβάνει ο γιατρός, πρέπει ο ασθενής να απαντά με απόλυτη σαφήνεια. Έχουμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για συγκεκριμένες ερωτήσεις τηλεφωνικά που πρέπει να απαντούν οι ασθενείς ούτως ώστε να βλέπουμε αν θα τους εξετάζουμε ή αν θα τους παραπέμπουμε για αργότερα», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Δεβλιώτης τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της και τους ιδιώτες γιατρούς που διατηρούν ιατρεία και δεν μπορούν να εργαστούν αυτό το διάστημα, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και άτομα υψηλού κινδύνου.