«Από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα έχουμε μία νέα, γκρίζα πραγματικότητα στην περιοχή μας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τοπικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο δήμαρχος προσθέτει πως «αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και πίστη στην επιστημονική κοινότητα» και πως τα μέτρα που ελήφθησαν είναι απαραίτητα για «την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής».

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσάφης, ένα lockdown αποτελεί «δυσάρεστη κατάσταση για όλους», ωστόσο δεν μπορεί να γίνει καμία «έκπτωση» στα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Συμπληρώνει, δε, πως ο δήμος θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη και πως ήδη οι κοινωνικές δομές βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Είμαστε σύμμαχοι με όλους αυτούς που αγωνιούν, φοβούνται και ανησυχούν. Σε αυτούς τους ανθρώπους εκπέμπουμε ένα μήνυμα: Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί σας και θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Μπορεί να μην είναι δυνατόν να βγείτε έξω, αλλά ο Δήμος Σερρών θα είναι έξω για σας. Καλό κουράγιο σε όλους μας», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Χρυσάφης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.