Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης δήλωσε πως η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά τα μέτρα είναι στο σωστό πλαίσιο.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, με συνέντευξή του τονίζει, μάλιστα, πως μπορεί να φτάσουμε ακόμα και τις 3.000 κρούσματα, αλλά και πως υπάρχει περίπτωση να «επιλέγουν» αρρώστους τα νοσοκομεία προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

«Μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο μπορεί τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 3.000», εκτίμησε ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN. Την ώρα που τόσο ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία «τρομάζει», η χώρα από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου μπαίνει σε νέο καθεστώς μέτρων με σκοπό την περαιτέρω αποφυγή της διασποράς του ιού.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς δεν υπάρχει ούτε πανάκια ούτε κάποιος μαγικός τρόπος με τον οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα θα μειώσουμε τα κρούσματα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται στο σωστό πλαίσιο και κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον εντείνουν την προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και του ελέγχου της μετάδοσης του κορονοϊού στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Δεύτερον με τη χρήση μάσκας παντού αλλά και με την απαγόρευση κυκλοφορίας προστατεύουν τις περιοχές όπου η κατάσταση είναι καλή», σημειώνει ο κ. Δερμιτζάκης.