Για «μέτρα ψίχουλα» κάνουν λόγο οι επαγγελματίες της τέχνης, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας δείχνοντας την αντίθεσή τους κατά της κυβέρνησης και εστιάζοντας στην αποζημίωση ειδικού σκοπού του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12.00 μ.μ. και σε αυτή συμμετέχουν δεκάδες άτομα τα οποία κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα.

«Έπρεπε να φτάσουμε τέλος Οκτώβρη, για να ανακοινωθούν κάποια ψίχουλα για ένα ελάχιστο μέρος των εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 15.000 εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες στον πολιτισμό θα είναι οι δικαιούχοι. Αποκλείει όσους έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο διάστημα αυτό, δηλαδή όσους ”στάθηκαν τυχεροί” και βρήκαν ένα μεροκάματο μετά την άρση του lockdown, και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους από αυτούς που δούλευαν πριν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα στη συγκέντρωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και προσθέτει:

«Πρόκειται για μέτρα ψίχουλα, τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων οι οποίες αποτυπώνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που διεκδικούμε. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κόσμος που βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, ακόμα και ανάμεσα στους συνάδελφους που στάθηκαν τυχεροί και πήραν τις προηγούμενες δόσεις της αποζημίωσης» τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι επισημαίνοντας πως «δε μας λένε τίποτα για το τι θα γίνει μετά τον Οκτώβρη και δεν απαντούν στο κρίσιμο αίτημα μας για πάγωμα όλων των χρεών σε εφορίες , τράπεζες ,ΔΕΚΟ».

Οι συμμετέχοντας στη συγκέντρωση ζητούν «πάγωμα των χρεών» και «γενναία οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων καλλιτεχνών το δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Μιλώντας στην κάμερα του newsbeast.gr μέλος του διοικητικού Σωματείου των Ελλήνων ηθοποιών ανέφερε: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας προκειμένου να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα στήριξης. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας κοροϊδεύει».

Δείτε το βίντεο και το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος