Οι ακτοπλόοι, εκφράζουν με σημερινή ανακοίνωσή τους, την έντονη δυσαρέσκειά τους, επειδή στη νεοσυσταθείσα Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ), δεν συμμετέχει ούτε ένα μέλος από την ακτοπλοϊκή κοινότητα.

Η λειτουργία της ΡΑΛ ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή, 2 Μαΐου, και οι ακτοπλόοι ζητούν την αναθεώρηση της σύνθεσής της.

«Ουδόλως ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις των ακτοοπλόων προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι είναι κρίσιμης σπουδαιότητας να συμμετέχει τουλάχιστον ένα μέλος της ακτοπλοϊκής κοινότητας στη νεοσυσταθείσα ΡΑΛ, καθώς η ακτοπλοΐα είναι συνυφασμένη με το σύνολο των ελληνικών λιμένων και ιδιαίτερα υπό το φως των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι η άποψή του από την αρχή ήταν πως στη στελέχωση των εν λόγω αρχών οφείλουν να συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο και οπωσδήποτε εκπρόσωποι των άμεσα εμπλεκομένων φορέων, όπως του ΣΕΕΝ και άλλων ναυτιλιακών ενώσεων ή του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Με εξαίρεση την επιλογή του καθηγητή Κ. Μουτζούρη, που κατέχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα λιμένων και λιμενικής πολιτικής, τα υπόλοιπα μέλη της ΡΑΛ είναι, στην πλειονότητά τους, δικηγόροι, ενώ συμπεριλαμβάνεται ένας χημικός, ένας πυρηνικός μηχανικός και δύο απόστρατοι αξιωματικοί του Λιμενικού, σημειώνεται στην ανακοίνωση.