Βιντεοκλήση είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με τον 25χρονο Πέτρο, ο οποίος νοσηλεύτηκε στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας με κορονοϊό χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συνομίλησα με τον 25χρονο Πέτρο που παίρνει σήμερα εξιτήριο από το Ασκληπιείο.

Κανείς δεν είναι άτρωτος και όλοι πρέπει να προσέχουμε.

Ακούστε προσεκτικά το μήνυμα που στέλνει, ιδιαίτερα προς τους συνομηλίκους του», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας στον λογαριασμό του στο Twitter, αναρτώντας και βίντεο με τη συνομιλία τους.

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Υγείας είχε κάνει γνωστό πως ο 25χρονος βγήκε από τη ΜΕΘ. «Αποσωληνώθηκε και βγήκε από τη ΜΕΘ του Ασκληπιείου ο 25χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον σε απλή κλίνη covid. Πολλά μπράβο στο προσωπικό του νοσοκομείου», είχε γράψει επίσης στο Twitter.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Τήνο στο νοσοκομείο της Σύρου, καθώς παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα και έντονη αδιαθεσία. Στη Σύρο υποβλήθηκε σε τεστ, όπου βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό, διασωληνώθηκε και μέσα στην ειδική κάψουλα διακομίσθηκε με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Οι γιατροί τόνιζαν πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα του ιού. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος βρέθηκε διασωληνωμένος μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα.