Ένα σύντομο τετ α τετ είχε η χήρα του Μανώλη Γλέζου, Τζώρτζια, με την Μάγδα Φύσσα.

Συγκεκριμένα, στο Εφετείο μετέβη σήμερα η Τζώρτζια Γλέζου, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη της σε όσους αγωνίζονται κατά της Χρυσής Αυγής. Έξω από το δικαστικό μέγαρο, η κ. Γλέζου είχε σύντομη συνάντηση με τη Μάγδα Φύσσα.

Οι δυο γυναίκες δεν έκαναν δηλώσεις, ωστόσο αντάλλαξαν λίγες θερμές κουβέντες.

Σε εξέλιξη η δίκη

Στην τελική ευθεία μπήκε, πλέον, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς σήμερα κρίνεται η «μάχη» που δίνουν οι κατηγορούμενοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών με το βλέμμα στραμμένο σε μειωμένες ποινές.

Άγνωστο παραμένει άγνωστο πόσες ημέρες θα χρειαστούν, τελικά, μέχρι να ολοκληρωθεί η απόφαση και η πρόεδρος να κηρύξει το πέρας της δίκης.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, μόλις η υπεράσπιση ολοκληρώσει τις δευτερολογίες της οι δικαστές θα αποσυρθούν και όταν επανέλθουν στην έδρα με την απόφαση τους για τα ελαφρυντικά θα καθορίσουν, ουσιαστικά, το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσουν οι καταδικασθέντες . Και αυτό γιατί η ενδεχόμενη αναγνώριση ελαφρυντικών αυτόματα θα οδηγήσει σε μείωση ποινών .

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης. Στην περίπτωση, όμως, που αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές μειώνονται σημαντικά και κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.

Στη συνέχεια ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των ποινών αλλά και για την απόφαση των δικαστών που θα κληθούν να κρίνουν αν και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Πάντως, χθες τέθηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά το ζήτημα της παρακολούθησης από αστυνομικούς των κατηγορουμένων που έχουν καταδικαστεί με την εισαγγελέα να είναι κατηγορηματική πως «δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή». Άλλωστε, η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει, ήδη, διευκρινίσει πως μέχρι την έκδοση των ποινών δεν τίθεται ζήτημα κράτησης των κατηγορουμένων που στην πλειονότητα τους έχουν επιλέξει να μην δώσουν το «παρών» στο δικαστήριο.